Krachtvoorwerpen


Krachtvoorwerpen worden in het shamanisme gebruikt om de verbinding met een spirit in de dagelijkse werkelijkheid te zetten.

Een krachtdier kan worden vertegenwoordigd door iets persoonlijks van dat dier: een veer, een schelp of een tand. Een andere natuurspirit door een steentje, een noot (eikel, kastanje), een gedroogde bloem, maar ook een figuurtje of afbeelding. Deze voorwerpen worden soms spontaan gevonden nadat er tijdens een shamanenreis een ontmoeting met een spirit is geweest.

Ook een geschenk of een aandenken van een geliefde kan een krachtvoorwerp zijn.

Krachtvoorwerp maken?


Shamanistisch reizen


De trancereis van een Shaman heeft altijd een doel: het terugvinden van gezondheid, verloren kennis, krachten of voorwerpen. Dit zoekt de shaman in andere realiteiten, zoals de wereld van het verleden, de wereld van toekomst of de bovenwereld.

Ook in de middenwereld, de wereld waarin wij leven, kan worden gereisd. Spontane ontmoetingen met spirits van dieren, planten, stenen, water, aarde, vuur en lucht vinden plaats.

Mensen die shamanenreizen maken komen vaak weer in contact met hun liefde voor de natuur en krijgen meer respect voor de aarde waarop wij leven.