Wensei


Een Wensei is een klein eitje/balletje gevuld met een, door de natuur - water en zon - opgeladen bergkristal en rijst.
Het ei is bedoelt om wensen meer kracht te geven, zodat zij eerder worden vervuld. Het eitje helpt om, gedurende de dag, regelmatig aandacht en energie aan de wens te geven.

Bergkristal is één van de meest gebruikte kwartskristallen en heeft een lange symbolische geschiedenis. In de oudheid geloofde men dat het versteend ijs was (Krystallos betekent bevroren water of ijs in het Grieks).

In de Romeinse tijd dacht men dat er goden in het kristal woonden die de eigenaar hielpen in de liefde. Als het bergkristal werd meegenomen naar een tempel, dan werden de wensen waar om werd gebeden zeker vervuld.

Er worden nog veel meer goede eigenschappen aan Bergkristal toegeschreven

Rijst heeft de symbolische betekenis van  voorspoed en vruchtbaarheid. In China dragen mensen rijst in een kokertje om hun nek, dat brengt geluk.

Inari is in Japan de god van de rijst en welvaart.

Mode


Shamantien's mode is geïnspireerd op shamanisme. Er wordt gebruik gemaakt van stof met dierenprints of op bont gelijkend materiaal.

Daarnaast wordt, afhankelijk van het mode-item, van krachtvoorwerpen, schelpen, stenen, hout etc. gebruik gemaakt.

Het item is soms sterk gebonden aan een bepaald krachtdier, windrichting of element. Dit uit zich in de gebruikte materialen en voorwerpen.

Alle mode is handgemaakt.